Soveværelset skal indrettes som værelse – ikke som alt muligt andet

Skrevet d. oktober 7, 2019 af

Mange mennesker bor i et hus eller en lejlighed, hvor pladsen måske er lidt for trang til, at hele familiens behov kan gå op i en højere enhed. Dette leder ofte til, at soveværelset bliver inddraget som et kontor eller arbejdsplads, når man ikke lige skal sove i det, og selvom det måske virker som en smart løsning, så kan det være en medvirkende årsag til dårlig søvn og ultimativt mindre effektivitet i hverdagen. Soveværelset skal indrettes til at sove og til at have sex i – det skal ikke bruges som kontor, tv-stue eller aktivitetsrum på alle andre tider af døgnet.

Hold indretningen simpel – og få fjernsynet ud af soveværelset

Hvis dit soveværelse også ligner én stor pærevælling, hvor man nærmest ikke kan holde sine tanker i ro, så er det på tide at give indretningen en ordentlig overhaling. Indretningen af soveværelset skal helst holdes så neutral og spartansk som muligt, da man således lettere kan få tankerne til at falde til ro, når man skal sove. Et rodet soveværelset med mange sprælske farver og effekter kan hurtigt få tankerne til at flyve i stedet for at skabe ro, og det skal man for alt i verden undgå.

Udover den simple indretning, så skal fjernsynet under ingen omstændigheder være en del af soveværelset. Soveværelset er udelukkende til at sove og til at have sex i, og hvis der hænger et fjernsyn på væggen, så kan skærmens lys forstyrre selv den dybeste søvn. Herudover giver fjernsynet ofte flere konflikter, end det giver ro, og fjernsynet bør derfor kyles langt væk fra soveværelset.

Skab hygge og plads til intimitet

Selvom man helst skal holde soveværelset fri for alt for meget rod og pynt, så er det ikke ensbetydende med, at det skal være kedeligt og uden sjæl. Man kan sagtens implementere nogle lækre elementer som f.eks. puder, gardiner og sengeborde, der er med til at skabe hygge uden at mudre roen til inde i soveværelset. Herudover kan det være smart at bringe én eller flere planter i spil, da det er forfriskende at vågne til noget dejligt grønt på sidelinjen – og der skal i det hele taget være plads til både hyggen og intimiteten i soveværelset.

Soveværelset skal være et rart sted at være for begge parter, således at man kan dyrke intimiteten og få en god nats søvn på ét og samme sted. Hvis det halter lidt med at få intimiteten ind i hverdagen, så er der med garanti et sex toy, der kan være med til at live sexlivet lidt op. Soveværelset skal ikke være gråt og kedeligt, og så længe man holder det simpelt, så kan det bestemt lykkes at indrette soveværelset både hyggeligt og praktisk.