Kunstplakater og kunsttryk – det nyeste inden for boligindretning

Kunst behøver ikke længere være tunge malerier, som går i arv og aldrig passer ind med resten af indretningen. For betydeligt færre penge kan du få smukke og elegante plakater eller lignende trykvarer til at pynte dit hjem med. Ligegyldigt hvilken stil du har indrettet dit hjem i, er der sikkert den perfekte plakat til dig. Der er flere forskellige stilarter og formater at vælge imellem, så det første skridt at tænke over, er ganske enkelt, hvilket udtryk du gerne vil have fra dine nye plakater. Se på den væg eller de vægge, hvor du gerne vil have plakaterne hængt op, og lad inspirationen og kreativiteten vandre.

Skrevet d. marts 25, 2020 af

Køb plakater, der passer til dit budget og dine forventninger

Det bedste trick til at få købt den rigtige plakat i første omgang er at gå på en lille online osetur forinden, så du kan få en fornemmelse for udvalget. Der er op til flere gode hjemmesider at vælge imellem og flere prislejer at shoppe indenfor. De billige plakater vil typisk være trykt på papir af lavere kvalitet, og hvis de er købt i ramme, kan rammen også typisk være af lavere kvalitet. Som oftest købes plakater dog uden ramme, så du også her kan gøre helhedsindtrykket så personligt som muligt.

De bedste plakater at gå efter, hvis du gerne vil holde et minimalt budget til formålet, er eksempelvis plakater med citater eller et minimalistisk print. Plakater med citater kan være en nem og hurtig måde at give dit hjem et pust af humor eller hygge på. Der findes flere forskellige citater at gå efter. Du kan også finde kendte citater, som kan hjælpe dig med at finde motivation eller inspiration. Har du allerede et yndlingscitat fra en kendt, filosof eller politiker, kan du eventuelt søge efter dette citat og se, om der allerede er lavet en plakat med dette citat i et motiv, du holder af.

Vil du gerne have en mere eksklusiv og unik plakat, kan du med fordel sætte budgettet lidt højere og så til gengæld få noget mere spændende kunstværk for pengene. Holder du af feminine og stærke motiver, har hjemmesiden Viola Brun op til flere design, som nok vil falde i din smag. Her er der både bløde og stærke farver, flere forskellige motiver at vælge imellem og selvfølgelig fornuftige priser. Når du shopper efter mere eksklusive plakater, kan du også nogle gange finde plakater, der har særlige detaljer såsom rigtige penselstrøg eller andre materialer i designet. På denne måde får du en rigtig unik og personlig plakat.

Plakater til billedvægge

De fleste tænker nok på den typiske A3-størrelse og form, når de tænker på plakater. Det vil sige et billede, der er 30×42 cm, og som oftest er i portrætformat, hvilket vil sige, at motivet altså er højere, end det er bredt. Dog kan plakater sagtens fås i andre størrelser og formater, så du kan få en spændende og flot billedvæg med varierende størrelser plakater og både portræt- og landskabsformat. Et godt tip til at lave en god billedvæg er at finde et overordnet tema. Det kan være ferie, planter eller en elsket hobby. Så længe du holder af det, er det det rigtige valg.