Indretning af din stue

Vi har i den senere tid studeret trends, samt indretning af forskellige slags stuer, sådan at du kan få nogle ideer, samt tips til hvordan du kan klare din indretning af stuen.

Skrevet d. december 4, 2018 af

Vi har analyseret, og funderet over hvordan folk indretter deres stuer for at kunne besvare et spørgsmål:

Hvordan indretter man sin stue, og gerne på moderne vis.

Dertil har vi kigget på artikler, vi har besøgt indretningseksperter, ja vi har faktisk gjort hvad der stod i vores magt for at give dig svaret, på hvordan andre vælger at indrette stuen.Vi fandt spændende svar, og spændende løsnings muligheder til dig!

Herunder finder du en opsummering over hvilke vigtige ting vi har fundet: 

 1. Ofte vil man kunne ændre, eller indrette sin stue ud fra nogle meget små kriterier, men dog nogle som har en enorm effekt i det store perspektiv, dem kommer vi ind på senere.
 2. Møblerne i dit rum, viser sig at være afgørende for hvordan du vil føle dig hjemme, samt opfatte helheden i rummet.
 3. Vi bemærkede også at farvesammensætninger har en stor effekt. Vi har set på før/efter resultater, og det endelige resultat viser sig at være en afgørende faktor, som værende større end man først skulle antage.
 4. Du er nød til inden indretningen går i gang, at forestille dig hvordan den røde tråd i indretningen bør være. Det er svært at arbejde med at sammensætte flere temaer, og man bør derfor være indstillet på en bestemt indretningsstil, inden den egentlige process med indretningen begynder.
 5. Alt efter hvilket indretningstema du vælger, så bør du overveje inden du starter med møbleringen, at overvejehvordan dine vægge skal fremstå. Skal der være noget på væggene, eller skal de forblive en farve? Det bør i hvert fald afspejle den endelige indretning, samt valg af møbler til din stue.
 6. En social tilgang til indretning er vigtig. Det er vigtigt at du overvejer grundigt placeringen af møblerne, da det sociale aspekt vil være vigtig senere, når det endelige resultat er opnået. Derfor bør du have tanker omkring hvordan du placerer møblerne, sådan at det sociale vil være i fokus med mange mennesker i stuen.
 7. Alt du køber til indretningen behøves ikke at være splinternyt. Du kan sagtens indrette dit hjem med genbrug.

Lad mig forsøge at guide dig nærmere igennem hele processen, og de enkelte punkter lidt mere konkret.

Vi har langt fra alle elementer med i denne korte opsummering, så lad mig gå lidt mere i dybden i nedenstående afsnit, hvor du vil opdage hvor vigtig en effekt belysningkan have i måden du indretter din stue på.


Belysningen er vigtig, når du indretter stuen!

Diverse eksperter har brugt mange timer, samt analyseret sig frem til hvordan vi bedst opnår udbytte af belysning. Det kræver en naturlig balancei lys, som afhænger af hvornår på dagen du bruger stuen.

Har du tænkt på dette i din stue?

Belysning er nok noget af det vigtigste der bør tænkes over når man påbegynder indretningen af stuen. Lyset i din stue har en stor betydning for stemningen, og hvordan folk falder til rette, eftersom at lys og humør unægteligt hænger tæt sammen!

Lys fra vinduer giver en naturlig dejlig energi i rummet, et lyst rum er også et rum hvor det gode humør for lov at slå sine folder. Det kræver dog at vores stue har en række vinduer, som kan lukke den gode energi ind i rummet!

Vi antager at vinderne er tilstede, og dagslyset er i top!

Det er mere afgørende om aftenen – her vil valget af lampeopstillinger kaste et lys i rummet, og den bør sidde lige i skabet. Vi har talt med flere indretningseksperter, som ikke konkret kan give os svaret på hvordan du skal placere din lampe men…

Du skal i hvert fald eksperimentere med belysning når du har fået møblerne på plads. Nogle lamper dæmper lyset kun i en retning, hvorimod andre lamper kaster lyset ud i rummet. Her er tricket til hvordan du køber den helt rigtige lampe!

Der er faktisk tre tricks..

 • LUR hvad andre gør, hvad fungerer for dig, og hvad gør ikke
 • SUG TIL DIG, når du ser noget du kan lide, tag et billede, skriv det ned!
 • FÅ INSPIRATION – ALT hvad du kan, ud at besøge venner, se hvordan de gør!

Du bør have i mente, at rummet kan besidde forskellige lysstyrker, og overvej derfor om der er områder i din stue, hvor du vil have lidt mindre, eller kraftigere belysning. Den rette balance af lys, giver også en bedre fornemmelse i rummet, der blandt andet kan være med til at mindske stress og tankemylder. Netop disse to ting, er noget mange desværre døjer med.


Sådan mestrer du farvesammensætning

Vi har brugt megen tid på at undersøge farvesammensætninger, og der er nogle interessante resultater som vi gerne vil dele med dig.

Var du klar over hvilken farve, som skulle værevidenskabeligt bevist at påvirke dig mest i den ‘rigtige retning’?

Det har vi taget et kig på nedenfor..

Farver er en naturlig del af vores måde at indrette hjemmet på. Især stuen bør bære præg af den farve, som du finder mest naturligt til dit hjem.

Farvesammensætninger er svært at mestre – rigtig svært.

Men! Der er gode nyheder

Fordi du behøver ikke at være indretningsekspert, for at kunne udvælge de farver som gerne vil pryde indretningen i din stue med. Faktisk kan det være en mere overkommelig opgave end først antaget.

Først bør du læse artiklen ovenfor, da det giver et godt billede af hvilke farver, som spiller hvilken rolle.

Dernæst skal du overveje hvilke farver du gerne vil have i din stue – det behøver nemlig ikke at være de neutrale farver som sort, hvid og grå. Grønne farver eller lignende kan have en dejlig positiv stemning i stuen.

Der findes nemlig ikke et definitivt svar på hvordan du bør benytte farvesammensætninger i din stue. Det er en smagssag, og ligeså vel en personlig antagelse du bør gøre dig. Så derfor er der et par tips:

 • Sug til dig – udforsk hvordan dine venner og bekendte har valgt at bruge farverne på
 • Sæt tingene lidt i perspektiv – forestil dig dine venners farver i lige netop din stue, og beslut dernæst om det kunne fungere.
 • Vær modig! Det gælder om at turde at lege med nogle tanker omkring farvesammensætninger, det er ofte det som giver det bedste resultat.

Glem ikke det personlige aspekt når du indretter stuen!

Det er svært at indrette et hjem.

Stuen er endnu svære at indrette, da det er et sted vi bruger meget af vores fritid, og derfor skal det naturligvis også være helt tip top.

Det personlige præg er dog noget rigtig mange glemmer når man indretter sit hjem. “Det skal være moderne, og gerne ligesom i boligmagasinerne” 

NEJ!

Det er nemlig en af de største fejldu kan begå når du selv indretter dit hjem, nærmere betegnet stuen.

Selvfølgelig må man gerne få inspiration ude, og det er også sundt at få andre syn på tingene, men du må bare ikke vælge ud fra hvad andre synes er pænt udelukkende. Du skal huske på, at det er dig, som skal bruge mest tid i hjemmet, og derfor er det helt naturligt også dig, som skal sætte dagsordenen når indretningen skal klares.

Du afspejler helt naturligt din personlighed i måde at indrette på, samt du udviser en række normer, som er let at gennemskue for det lidt mere trænede øje. Men du vil også være i stand til når du besøger andres stue f.eks, hurtig at kunne danne dig et billede af hvem de er som person, uden egentlig at have mødt personen.

Husk det nu – lad din personlighed være en del af indretningen, og ikke gør 100% som alle andre gør, når de indretter deres stue, det gælder om at finde sin egen stil. Personligheden kan blandt andet komme til udtryk i kunstværker og plakater.


MÅL DIN STUE – SÅDAN UNDGÅR DU NEMLIG FEJLKØB!

Det er ret væsentligt at du huske at måle din stue på kryds og tværs inden den egentlige indretning påbegynder.

En stue er et sted vi elsker at være, men en stue er også et sted vi kommer og går meget, og derfor skal der nu engang være en del plads til at bevæge sig frit.

Du bør derfor vide hvor meget plads du har til møblement, inden du køber møblerne. Det gør det både nemmere at få et overblik, men resultatet bliver også bare det bedre. Du bør overveje hvor stort dit omdrejningspunkt skal være, og hvor meget belysning stuen kræver som helhed, og derfor er det vigtigt at du måler grundigt op, og kradser dette ned på et stykke papir, som du kan have i lommen når møblerne skal handles.

Grunden til at dette er vigtigt, er ret simpelt for at undgå at dine gæster ikke kan gå frit fra A til B, der er nemlig ikke meget, som er mere irriterende end at vade ind i møbler hele tiden.


KONKLUSION TIL INDRETNING AF STUEN

Ovenstående kan koges ned til nogle vigtige pointer. Hvis du ikke har fået læst hele artiklen, så kan vi konkludere, at det er vigtigt at du finder et farvetema til indretningen af stuen, som fremstår stabilt.

Mål din stue, og dette skal gøres inden indretningen påbegyndes, primært for at danne et overblik, samt finde ud af hvor dit omdrejningspunkt i rummet skal være.

Tag stilling til hvorvidt dine vægge skal fremstå blanke, eller om der skal være et tema på enten loft, væg eller gulvet. Dette gøres inden møbleringen foretages.

Udnyt lyset som falder naturligt i stuen, og tag stilling til hvordan du ønsker belysningen i rummet skal være, når mørket falder på, og det naturlige dagslys fortrænger sig.

Brug en social opstilling når du indretter stuen, det er i hvert fald et vigtigt indretnings tip til stuen, da det skaber en interaktion mellem de mennesker der sidder i stuen. Det giver en naturlig lyst til at have en samtale, og det er vigtigt for det gode stemning i stuen.

Der er altså rigtig mange elementer, man skal have i mente når man indretter sin stue, og derfor håbede jeg du kunne bruge dette.

Mangler du noget nyt brugskunst til at sætte et personligt præg på dit hjem, så tag et kig i vores udvalg af brugskunst, og se om der kunne være noget du kunne bruge til stuen. Se hele udvalget her