Guide til at skabe ro og romantik i soveværelset

Alle rum i hjemmet har en række funktioner og er uundværlige på hver deres måde. Det gælder alt fra soveværelset til kontoret. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, hvilket rum der er boligens vigtigste. Det er uden tvivl soveværelset, hvor vi i gennemsnit spenderer 8-10 timer pr. døgn. Det er i soveværelset, at vi kobler af efter en lang dag, sover trygt om natten og viser vores kærlighed til vores bedre halvdel. Derfor skal dette rum indrettes korrekt.

Der er helt naturligt delte holdninger til, hvordan soveværelset skal indrettes. De fleste har dog et ønske om at skabe ro og romantik på dette værelse. Derfor er det netop, hvad vi vil fokusere på i dagens blogindlæg.

Skrevet d. juli 23, 2019 af

Investér i sundhed og velvære med en god seng

Det er ikke altid en dans på røde roser at indrette et soveværelse. Der kan i hvert fald hurtigt opstå uenighed om, hvilken farve væggen skal have, hvordan gardinerne skal se ud, og hvilken seng der skal danne rammerne for en god nats søvn. Sengen er ikke soveværelsets eneste møbel, men det er uden sammenligning det mest betydningsfulde. Du bruger omkring en tredjedel af dit liv på at sove, så ligger du ikke godt i din seng, så vil det helt naturligt påvirke dit liv negativt.

En seng på afbetaling kan være det rette valg, hvis man ikke er i stand til at smide for eksempel 15.000 kr. på én gang. Skal der også være penge til en sengegavl, sengetøj og pyntepuder, så vil afbetaling endnu en gang kunne overvejes.

Hold børnenes rod ude

Et rodet soveværelse er næppe, hvad du har drømt om, men har du børn, som sætter pris på at lege i hele hjemmet, så vil du af og til opleve, at der ligger legetøj overalt på gulvet. Dette er svært at undgå, hvis du ikke låser døren til soveværelset eller har dine børn under opsyn fra morgen til aften. En idé kan være at indrette et legeværelse, som du udstyrer med flotte vægfarver og masser af opbevaringskurve. Mangler du en opbevaringskurv til at skabe orden i hjemmet, så klik her og find den helt rette.

Soveværelset skal være en mobilfri zone

Skal du kunne slappe helt af i soveværelset, så vil du gøre klogt i at gøre dette værelse til en mobilfri zone. Forstyrres du konstant af beskeder og opkald, så får du nemlig mere end svært ved at koble af og få opladt batterierne. Faktisk vil det være ideelt, hvis man helt kan undgå at bruge elektronik i soveværelset. Det gælder også tv og computer, som kan udsende forstyrrende signaler og fremkalde stress.

Det er ikke nødvendigvis nemt at lægge mobilen fra sig, men det er noget, man kan blive bedre til, hvis man har viljen og er god til at minde sig selv og sin partner om det. Mangler du underholdning, når du ligger i sengen og gør dig klar til at sove, så kan du læse en god bog, lytte til en lydbog eller bare nyde stilheden. En sådan stund kan også bruges på at snakke med sin partner om løst og fast.