De vigtigste redskaber i køkkenet

Skrevet d. januar 7, 2020 af

De vigtigste redskaber i køkkenet

Køkkenet er for mange et dejligt sted at opholde sig. Mad samler menensker, og mange familier bruger maden til at opsummere dagen og snakke om diverse hændelser dagen måtte have budt på. God mad er ikke noget alle værdsætter lige højt, men hvis det ligger i din familie, at maden er et centralt omdrejningspunkt, så bør det essentielle køkkengrej også vægtes højt. At have kvalitets redskaber såvel som en bred vifte heraf, kan gøre madoplevelse for både kokke der laver det, men også dem der spiser det en del bedre. Maden afspejler sig nemlig i den sindstilstand som kokken har været i, og derfor er frustrationer forbundet med madlavningen ofte at smage. Derfor er er det vigtigt at grejerne spiller i køkkenet. Og så er det altså også svært at finhakke diverse fødevarer, hvis du ingen blender har – hvilket helt naturligt også er at smage!

Du ønsker at fuldende dit køkken med gode kvalitets redskaber, men hvilke bør du prioritere først?

Gode kokkeknive

Der er ingen tvivl om at gode knive er et must i alle seriøse køkkener. Egentlig behøver det ikke engang at være et seriøst køkken. Om du kun laver mad et par gange i ugen, så er det altid en fordel med skarpe knive i skuffen. Måske du kun har brug for én kniv, du kan bruge til lidt af hvert? Specielt her er det vigtigt at få fat i en god kniv, der kan holde til lidt af hvert.

Hvis du er seriøs omkring valget af knivene, så kan du forsøge dig med japanske kokkeknive. Dvs. at kniven er lavet af japansk stål. Japansk stål afviger fra normalt stål ved at have en unik mineralsammensætning. Japansk stål har højt indhold Carbon i VG10-kernestålet på omkring 1%. Dette giver stålet en helt enorm hårdhed. Hårdheden medfører en skarpere kniv der samtidig holder skarpheden i længere tid. Det kan godt være, at sådanne knive ofte koster lidt mere, men man får samtidig en fantastisk kniv der skærer igennem kød og grøntsager som var det blødt smør. Det er altså en god investering, som kan holde længe hvis du behandler den godt og opbevarer den korrekt.

Gode gryder og pander

Næst efter skarpe kvalitetsknive kommer gryder og pander. Det er egentlig meget samme principper som med knive. Man skal ikke forsøge at spare penge på alle bekostninger. Man skal selvfølgelig altid forsøge at spare hvor man kan, men hvis det må betyde at panderne mister emaljen efter 3-6 måneder, så kan man lige så godt finde noget kvalitet fra starten. Det er derfor lidt samme principper der gør sig gældende, som når du vælger kokkeknive. Det er super træls at brænde maden på, eller når bøfferne brænder fast på panden. Derfor skal man finde nogle hvor emaljen er solid, og ikke slides af med tiden. Når man vælger pander og gryder skal man derfor heller ikke finde dem i IKEA.

Er du i tvivl om hvad du burde investere i, så bør du forsøge dig med fysiske butikker som Imerco. Her kan du få professionel rådgivning, og du kan derefter træffe den rette beslutning.