Inspiration og nyheder om alt til boligindretningen.
  • HURTIG OG SIKKER LEVERING - 29 KR
  • FRI FRAGT VED KØB OVER 399 KR
  • BESTIL FØR 17.00 OG DIN PAKKE SENDES I DAG
14. februar, 2017

House Doctor i din boligindretning

House Doctor startede ud som et lille, midt-jysk firma, men er i dag et anerkendt designer brand.  Siden 2001 har House Doctor solgt interiør til danskere, såvel som designelskere i resten af norden. Brandets store internationale succes skyldes i høj grad deres skandinaviske stil, som dikterer minimalisme og underspillet kreativitet. Dette giver nogle meget alsidige produkter, som kan tilføje et unikt udtryk i ethvert hjem. House Doctor er derfor et sikkert valg når du skal indrette, og de forskellige produktserier kan nemt blandes, for at skabe din helt egen personlige boligindretning.

Hvis du mangler noget inspiration til din næste investering til boligen, så har vi nedenunder samlet et lille udpluk af House Doctors produkter:


”Square”

I øjeblikket er det utrolig populært at anvende lysestager i dette firkantede design. Det er blevet fortolket af mange forskellige brands, men House Doctor formår at løfte det til næste niveau, ved at tilføje glas imellem jernstængerne. Det giver mulighed for at man selv kan anrette lysestagen med dekorationer, for eksempel kogler eller gran ved juletid, og så løbende variere det henover sæsonerne. Man kan også blot lade det stå tomt, for et minimalistisk look. Kombinationen af jern og glas giver en rå og industriel stil, og skaber derfor en flot kontrast til stearinlysene på toppen. 

 

”Lounge stol”

Stolen er udført i et klassisk og enkelt design, med rene linjer, og derfor passer den stort set til ethvert hjem. Du kan med fordel bruge denne stol i en hyggekrog eller et læsehjørne såvel som i stuen. Du kan også nemt tilføje stolen et tæppe, en pude eller lægge et lammeskind henover, alt efter hvilket udtryk du ønsker. Lounge stolen fra House Doctor er helt klart en stilren investering, som du vil have glæde af i mange år – uanset hvordan din boligstil udvikler sig. Det er også en af de mest populære produkter fra mærket, og bliver typisk hurtigt udsolgt.

 

”Molecular”

Denne lampe er helt sikkert en af brandets store genistreger. Det er sjældent at man finder noget så unikt og skulpturelt, uden at det går ud over anvendeligheden – men ”Molecular” lampen er helt klart en undtagelse. Lampen har hele 7 forskellige lyskilder og er lavet i messing og jern, som giver den et industrielt look. Du kan selv tilpasse lampen efter din egen boligstil, da det er mulig at justere på jernstængerne.

Med lampen har House Doctor formået at kombinere det industrielle med det unikke og skulpturelle, og som altid er resultatet fantastisk. Du kan hænge lampen over spisebordet, i stuen, eller i entreen, så det er noget af det første dine gæster møder når de træder indenfor. Når først du har lampen som et statement i rummet, kan du holde resten af møblerne enkle og underspillede, så der skabes balance i indretningen.

 

”Spisebord/Workstation”

Dette spisebord er lavet af en kombination af metal og træ, som giver det industrielle udseende. Bordet passer perfekt ind i en minimalisktisk boligstil, da det tiltrækker opmærksomhed, uden at være larmende eller fylde hele rummet. Samtidig har det også antikke træk, takket være behandlingen af træet og metallet. Både stole af træ eller metal vil passe perfekt til bordet, men du kan også kombinere forskellige slags stole for at fremhæve den lidt mere rå stil.

 

Som du kan se, er der utallige måder hvorpå du kan forme House Doctors produkter til at passe lige ind i dit hjem og indretningsstil. House Doctor kombinerer flere forskellige stilarter, så du både kan finde underspillede produkter, samt dem der sætter deres præg på hele rummet. House Doctor forhandles hos designkataloget.dk, hvor du kan læse mere om alle produkterne.

11. marts, 2016

Indretning af stue

          

indretning af stue

Vi har i den senere tid studeret trends, samt indretning af forskellige slags stuer, sådan at du kan få nogle ideer, samt tips til hvordan du kan klare din indretning af stuen. 

Det er slet ikke nemt at indrette sin stue, det ved du sikker også godt siden du læser med her?

Vi har analyseret, og funderet over hvordan folk indretter deres stuer for at kunne besvare et spørgsmål: 

Hvordan indretter man sin stue, og gerne på moderne vis.

Dertil har vi kigget på artikler, vi har besøgt indretningseksperter, ja vi har faktisk gjort hvad der stod i vores magt for at give dig svaret, på hvordan andre vælger at indrette stuen. 

Vi fandt spændende svar, og spændende løsnings muligheder til dig! 

Her er en opsummering på det vi fandt.

1. Ofte vil man kunne ændre, eller indrette sin stue ud fra nogle meget små kriterier, men dog nogle som har en enorm effekt i det store perspektiv, dem kommer vi ind på senere. 

2. Møblerne i dit rum, viser sig at være afgørende for hvordan du vil føle dig hjemme, samt opfatte helheden i rummet. 

3. Vi bemærkede også at farvesammensætninger har en stor effekt. Vi har set på før/efter resultater, og det endelige resultat viser sig at være en afgørende faktor, som værende større end man først skulle antage. 

4. Du er nød til inden indretningen går i gang, at forestille dig hvordan den røde tråd i indretningen bør være. Det er svært at arbejde med at sammensætte flere temaer, og man bør derfor være indstillet på en bestemt indretningsstil, inden den egentlige process med indretningen begynder. 

5. Alt efter hvilket indretningstema du vælger, så bør du overveje inden du starter med møbleringen, at overveje hvordan dine vægge skal fremstå. Skal der være noget på væggene, eller skal de forblive en farve? Det bør i hvert fald afspejle den endelige indretning, samt valg af møbler til din stue. 

6. En social tilgang til indretning er vigtig. Det er vigtigt at du overvejer grundigt placeringen af møblerne, da det sociale aspekt vil være vigtig senere, når det endelige resultat er opnået. Derfor bør du have tanker omkring hvordan du placerer møblerne, sådan at det sociale vil være i fokus med mange mennesker i stuen. 

Vi håber vi har din opmærksomhed, vi vil uddybe nærmere nedenfor..

Indretningside-til-stuen

De første ovenstående punkter her, opsummerer kort hvad vores analyser af indretningsadfærd kom frem til...

Lad mig forsøge at guide dig nærmere igennem hele processen, og de enkelte punkter lidt mere konkret.

Vi har langt fra alle elementer vi ikke har i den korte opsummering, lad mig gå lidt mere i dybden i nedenstående afsnit, hvor du vil opdage hvor vigtig en effekt belysning kan have i måden du indretter din stue på. 

Inden du går i kast med de korte opsummeringer, så er der også en del praktiske foranstaltninger du bør kende til vedrørende mål af din stue. 

Belysningen i stuen er vigtig når du vælger at indrette selv

Beslysning i stuen - indretningside

Diverse eksperter har brugt mange timer, samt analyseret sig frem til hvordan vi bedst opnår udbytte af belysning. 

Det kræver en naturlig balance i lys, som afhænger af hvornår på dagen du bruger stuen.

Har du tænkt på dette i din stue? Læs med

Belysning er nok noget af det vigtigste der bør tænkes over når man påbegynder indretningen af stuen. Lyset i din stue har en stor betydning for stemningen, og hvordan folk falder til rette. 

Lys og humør hænger unægteligt sammen.. 

Det kommer vi ikke udenom, vores humør bliver automatisk påvirket af lyset der er i rummet vi befinder os i. 

Nu ved du vel godt hvorfor dette er vigtigt når du vil indrette stuen ikke? 

Lys fra vinduer giver en naturlig dejlig energi i rummet, et lyst rum er også et rum hvor det gode humør for lov at slå sine folder. Det kræver dog at vores stue har en række vinduer, som kan lukke den gode energi ind i rummet! 

Vi antager at vinderne er tilstede, og dagslyset er i top! 

Det er mere afgørende om aftenen - her vil valget af lampeopstillinger kaste er lys i rummet, og den bør sidde lige i skabet. Vi har talt med flere indretningseksperter, som ikke konkret kan give os svaret på hvordan du skal placere din lampe men...

Du skal i hvert fald eksperimentere med belysning når du har fået møblerne på plads. Nogle lamper dæmper lyset kun i en retning, hvorimod andre lamper kaster lyset ud i rummet. Her er tricket til hvordan du køber den helt rigtige lampe! 

Der er faktisk tre tricks..

  • LUR hvad andre gør, hvad fungerer for dig, og hvad gør ikke
  • SUG TIL DIG, når du ser noget du kan lide, tag et billede, skriv det ned!
  • FÅ INSPIRATION - ALT hvad du kan, ud at besøge venner, se hvordan de gør!

Du bør have i mente, at rummet kan besidde forskellige lys styrker, og overvej derfor om der er områder i din stue, hvor du vil have lidt mindre belysning, eller kraftigere belysning. 

Sådan mestrer du farvesammensætninger!

Vi har brugt megen tid på at undersøge farvesammensætninger, og der er nogle interessante resultater som vi gerne vil dele med dig.

Var du klar over hvilken farve, som skulle være videnskabeligt bevist at påvirke dig mest i den 'rigtige retning'?

Det har vi taget et kig på nedenfor..

Farvesammensætninger i stuen   Grønne farver i indretning af stuen

 OPS: Hvis du ikke har læst vores artikel om hvilke farver som påvirker dig mest, bør du gøre det nu.

Farver er en naturlig del af vores måde at indrette hjemmet på. Især stuen bør bære præg af den farve, som du finder mest naturligt til dit hjem.

Farvesammensætninger er svært at mestre - rigtig svært.

Men! Der er gode nyheder

Fordi du behøver ikke at være indretningsekspert, for at kunne udvælge de farver som gerne vil pryde indretningen i din stue med. Faktisk kan det være en mere overkommelig opgave end først antaget.

Først bør du læse artiklen ovenfor, da det giver et godt billede af hvilke farver, som spiller hvilken rolle. 

Dernæst skal du overveje hvilke farver du gerne vil have i din stue - det behøver nemlig ikke at være de neutrale farver som sort, hvid og grå. Grønne farver eller lignende kan have en dejlig positiv stemning i stuen. 

Der findes nemlig ikke et definitivt svar på hvordan du bør benytte farvesammensætninger i din stue. Det er en smagssag, og ligeså vel en personlig antagelse du bør gøre dig. Så derfor er der et par tips: 

  • Sug til dig - udforsk hvordan dine venner og bekendte har valgt at bruge farverne på
  • Sæt tingene lidt i perspektiv - forestil dig dine venners farver i lige netop din stue, og beslut dernæst om det kunne fungere. 
  • Vær modig! Det gælder om at turde at lege med nogle tanker omkring farvesammensætninger, det er ofte det som giver det bedste resultat. 

indretning i stuen på en frisk gul måde

Glem ikke det personlige aspekt når du indretter stuen! 

Det er svært at indrette et hjem. 

Stuen er endnu svære at indrette, da det er et sted vi bruger meget af vores fritid, og derfor skal det naturligvis også være helt tip top. 

Det personlige præg er dog noget rigtig mange glemmer når man indretter sit hjem. "Det skal være moderne, og gerne ligesom i boligmagasinerne" 

NEJ! 

Det er nemlig en af de største fejl du kan begå når du selv indretter dit hjem, nærmere betegnet stuen. 

Selvfølgelig må man gerne få inspiration ude, og det er også sundt at få andre syn på tingene, men du må bare ikke vælge ud fra hvad andre synes er pænt udelukkende. Du skal huske på, at det er dig, som skal bruge mest tid i hjemmet, og derfor er det helt naturligt også dig, som skal sætte dagsordenen når indretningen skal klares. 

Indretningen siger nemlig en del om din personlighed, det kan man læse mere om her. Der er et velskrevet indlæg, som omhandler det hvordan din personlighed afspejles i måden at indrette hjemmet på. Rigtig spændende læsning, hvis man gerne vil vide mere om dette område. 

Du afspejler helt naturligt din personlighed i måde at indrette på, samt du udviser en række normer, som er let at gennemskue for det lidt mere trænede øje. Men du vil også være i stand til når du besøger andres stue f.eks, hurtig at kunne danne dig et billede af hvem de er som person, uden egentlig at have mødt personen.

Husk det nu - lad din personlighed være en del af indretningen, og ikke gør 100% som alle andre gør, når de indretter deres stue, det gælder om at finde sin egen stil. 

Indretning af stue - inspiration

 

MÅL din stue - Sådan undgår du nemlig fejlkøb!

Det er ret væsentligt at du huske at måle din stue på kryds og tværs inden den egentlige indretning påbegynder. 

En stue er et sted vi elsker at være, men en stue er også et sted vi kommer og går meget, og derfor skal der nu engang være en del plads til at bevæge sig frit. 

Du bør derfor vide hvor meget plads du har til møblement, inden du køber møblerne. Det gør det både nemmere at få et overblik, men resultatet bliver også bare det bedre. Du bør overveje hvor stort dit omdrejningspunkt skal være, og hvor meget belysning stuen kræver som helhed, og derfor er det vigtigt at du måler grundigt op, og kradser dette ned på et stykke papir, som du kan have i lommen når møblerne skal handles. 

Grunden til at dette er vigtigt, er ret simpelt for at undgå at dine gæster ikke kan gå frit fra A til B, der er nemlig ikke meget, som er mere irriterende end at vade ind i møbler hele tiden.

Hvad kan vi konkludere ud fra dette? 

Konklusion til indretning af stuen

Ovenstående kan koges ned til nogle vigtige pointer. Hvis du ikke har fået læst hele artiklen, så kan vi konkludere, at det er vigtigt at du finder et farvetema til indretningen af stuen, som fremstår stabilt. 

Mål din stue, og dette skal gøres inden indretningen påbegyndes, primært for at danne et overblik, samt finde ud af hvor dit omdrejningspunkt i rummet skal være.

Tag stilling til hvorvidt dine vægge skal fremstå blanke, eller om der skal være et tema på enten loft, væg eller gulvet. Dette gøres inden møbleringen foretages.

Udnyt lyset som falder naturligt i stuen, og tag stilling til hvordan du ønsker belysningen i rummet skal være, når mørket falder på, og det naturlige dagslys fortrænger sig.

Brug en social opstilling når du indretter stuen, det er i hvert fald et vigtigt indretnings tip til stuen, da det skaber en interaktion mellem de mennesker der sidder i stuen. Det giver en naturlig lyst til at have en samtale, og det er vigtigt for det gode stemning i stuen. 

Der er altså rigtig mange elementer, man skal have i mente når man indretter sin stue, og derfor håbede jeg du kunne bruge dette.

Mangler du noget nyt brugskunst til at sætte et personligt præg på dit hjem, så tag et kig i vores udvalg af brugskunst, og se om der kunne være noget du kunne bruge til stuen. Se hele udvalget her.

Anderledes indretning af en stue

          
08. marts, 2016

Interview med boligblogger Trine fra Homehappy

Vi har været så heldige at få et lækkert interview!

Vi har været rigtig heldig, at få fingrene i et helt unikt interview med den søde Trine fra Homehappy.dk! Hun er en blogger, som har en enorm interesse for boligindretning, og det afspejler sig rigtig tydeligt på hendes blog! 

Læs det spændende interview med Trine her! 

1.     Kort om dig, samt hvem/hvor mange der bor i hjemmet?

Mit navn er Trine, jeg er 24 år og hende der gemmer sig bag homehappy.dk

Jeg bor i et rækkehus på 90 kvm. i Sønderborg med min kæreste, Casper, og vores to hunde, Enzo og Balou.

2.     Hvor stammer din interesse for boligindretning fra?

Jeg har altid været lidt nørdet når det kommer til design og arkitektur (I Bezzerwizzer går jeg altid efter de to kategorier). Jeg har altid haft en eller anden oprigtig lyst til at gå i dybden med store kunstnere og deres værker, fordi jeg bare måtte vide alt. Det startede egentlig med Edvard Munch tilbage i folkeskolen, så tog det fart med alt fra Wegner, Banksy, Arne Jacobsen, Santiago Calatrava osv. Jeg har altid elsket at rejse og opleve nye steder, og jo mere jeg egentlig vidste om et sted, jo federe synes jeg det var. Nu har jeg det sådan med alt herhjemme, det skal vække min interesse og jeg skal have lyst til at kigge på det og udforske det. Hvad end det er et møbel eller en sofapude.

Indretning fra Homehappy

3.     Hvad er dit bedste indretningstip?

Indret dit hjem ud fra din mavefornemmelse, og vær ikke bange for at vise din personlighed. Lad dig gerne inspirere af bloggere og boligmagasiner, men bring aldrig noget ind i dit hjem blot fordi det er "IN" - det bliver man nemlig altid træt af. Lad være med at køb en ting, hvis den eneste grund er: "alle andre har det"

Herhjemme er Kubus stager og Kay Bojesen dyr kun en del af indretningen fordi jeg har min design-interesse og kærlighed for klassikere, og på den måde er det ikke bare et statement - men en del af min personlige indretning.

Vis hvem du er i form af dine interesser, rejser, mm. Vi er netop igang med en personlig billedvæg herhjemme, og jeg er sikker på den bliver super cool.

4.     Hvilket rum i dit hjem er du mest vild med?

Stuen! Uden tvivl. Jeg tilbringer ufattelig mange af døgnets timer her!

5.     Dit ultimativt bedste køb nogensinde?

Åh, den er svær! Jeg købte faktisk vores første hund, Enzo, til min kæreste da vi havde været sammen en uges tid. Ja, det kan lyde helt tosset - det endte med, at vi flyttede sammen dén dag og jeg har ikke fortrudt ét eneste sekund. På lørdag fylder han 4 år. Hvad angår boligindretning, så er jeg ret vild med lamper. Mine to bedste køb er mine VP1 lamper i mat hvid. De hænger i køkkenet - og nu kunne virkelig godt tænke mig to ekstra, så vi havde dem over spisebordet også. Homehappy indretning

5 lynhurtige til Trine! 

1.     Hvid eller sort?

Hvid - men ikke uden sort. Jeg elsker kontraster og basic-farver. Kan man mon vælge grå?

2.     Kaj Bojesen ABE eller ELEFANT?

Begge! Vi har to aber og en elefant.

3.     Messing eller kobber?

Åh! Jeg er faktisk mest til stål/sølv. 

4.     Hus eller Lejlighed?

Hus. 

5.     House Doctor eller Bloomingville?

House Doctor.

 

09. februar, 2016

Interview med Chalotte Kruse | Livingbyckk.dk

Vi har et spændende interview klar til jer. 

Interviewet er med Chalotte Kruse, som normalt blogger på hjemmesiden Livingbyckk, som omhandler boligindretning, og derfor synes vi at det kunne være rigtig spændende at høre lidt om hvordan Chalotte indretter sit hjem.  

Chalotte kan også følges på Instagram @chalottekruse 

Kort om dig, samt hvem/hvor mange der bor i hjemmet?   

Jeg hedder Chalotte Kamp Kruse og er 23 år. Jeg blogger på Living by CKK, som jeg har haft i ca. 3 år. Jeg har en stor passion for boligindretning, hvilket også afspejles på bloggen. Ud over bloggen er jeg også freelance skribent hos Houzz og til dagligt studerer jeg Retail Design på Via Design (Teko) i Herning.

Jeg bor sammen med min kæreste Mads Steffensen i Herning. Vi har været sammen 3,5 år.

    

Hvor stammer din interesse for boligindretning fra?

Hvor min interesse stammer fra, er jeg egentligt ikke klar over. Jeg har bare altid (siden 9 kl.) vidst, at jeg skulle arbejde med indretning. Jeg har altid været fascineret af boliger, interiør og alt hvad der hører til. Noget af det bedste jeg ved er, at style/indrette både her hjemme eller hos andre, finde gode fund på loppemarkeder og studere bolig trends på nettet eller i magasiner

Hvad er dit bedste indretnings tip?

Den er godt nok svær, jeg synes at der er så mange vildt gode tips. Men jeg tror det er at man skal huske på sin egen stil, og ikke bare kopiere det man ser på Instagram eller andre blogs. Et hjem bliver så meget mere interessant, når man kan mærke personen der bor der. Dertil kan man jo finde vildt mange gode fund på loppemarkeder.

Hvilket rum i dit hjem er du mest vild med?

På nuværende tidspunkt tror jeg at det er stuen, jeg har rigtig meget interiør, som jeg er glad for der står i stuen. Dog da jeg er studerende og ikke har råd til de ting, jeg gerne ville have for at gøre det "færdigt", så synes jeg ikke rigtig at nogle af vores rum, er helt færdige. Der mangler lidt i alle rum, for at helheden er der. Men det er også altid rart at have noget at gå i gang med og gå på jagt efter på loppemarkeder.

Dit ultimativt bedste køb nogensinde?

Mit bedste køb må være min Eames gyngestol. Jeg har været vild med den i rigtig længe og sparet op til den, og da jeg så endelig kunne købe den, var min lykke gjort.  

 

5 lynhurtige til Chalotte

Hvid eller sort?
Hvid - da hvid får alt til at virke mere let og simpelt! 

Kaj Bojesen ABE eller ELEFANT?

Aben - har den selv der hjemme og synes den er meget finere end elefanten

Messing eller kobber?

Messing, helt sikkert!  

Hus eller Lejlighed?

Hus - vil så gerne have en have og masser af plads at udfolde mig på

House Doctor eller Bloomingville?

House Doctor - De har så mange lækre produkter!

   

Tak til Chalotte for det meget fine, samt fyldestgørende interview.

Vi håber at du fik noget ud af at læse lidt om hvordan Chalotte indretter sit hjem. 

05. februar, 2016

Inspiration til vægdekoration

Er dine vægge kedelige og uinspirerede, så er det på tide, at du får gjort dem personlige og moderne.  I dette indlæg vil du få en masse inspiration til, hvordan du kan gøre dine vægge mere interessante. Vil du friske dine vægge op, så behøves du hverken bruge oceaner af tid eller penge. Der er nemlig rig mulighed for dekorere dine vægge med ganske få midler. 

haantegnetillustration-inspiration-vaeg-dekoration

Flotte og personlige plakater

Vil du dekorere dine vægge, så vil det være oplagt at investere i en eller flere plakater. I øjeblikket er det især de minimalistiske plakater, som falder i forbrugernes smag. Når du skal finde en ny plakat til dit hjem, så skal du gå efter den type plakat, som afspejler din personlighed bedst muligt. Det skal altså være en plakat, som du synes giver mening, og som du har lyst til at kigge på hver dag fremover. Hvis du vil være sikker på, at plakaten passer farve- og stilmæssigt ind i dit hjem, så kan du med fordel købe en sort / hvid plakat. Plakater hører hjemme i alle rum – børneværelset, kontoret soveværelset, stuen m.v. 

Betydningsfulde billeder og fotografier

Hvis du vil gøre dine vægge mere personlige, så vil det være mere end oplagt at hænge nogle fotografier op på væggene.  Fotografier er gode til at forevige minder, hvis du f.eks. har været på drømmerejsen, har vundet en pris eller noget helt tredje. Familie- og vennebilleder er ligeledes værd at vise frem på væggene, hvis du gerne vil skabe et mere personligt udtryk. Investerer du i et par elegante rammer og får fremkaldt betydningsfulde billeder, så kan du hænge dine yndlingsbilleder op på væggene. Billeder og fotografier er særligt egnet til at hænge i stuen, soveværelset og børneværelset.

Dekorative og moderigtige spejle

Ligesom det gør sig gældende for fotografier, så kan et spejl også være med til at understrege stilen i dit hjem. I den anledning kan du vælge mellem mange dekorative og moderigtige spejle, som kan købes i stort set alle tænkelige former og farver. Et spejl er en vigtig form for boligtilbehør, som kan have en afgørende indflydelse på boligens udtryk som helhed. Skal du købe nye spejle til dit hjem, bør du dog være særligt opmærksom på, hvordan du placerer spejlene. Spejle kan bl.a. bruges i soveværelset, badeværelset og børneværelset.

vaegur-fra-house-doctor-inspiration

Vægur – praktisk og moderne

Skal du dekorere dine vægge, så vil et vægur være must-have. Et vægur er først og fremmest praktisk, da du altid har et overblik over tiden, så du ikke kommer for sent på arbejde eller kommer for sent til en vigtig begivenhed. Der findes rigtigt mange former for vægure, og der vil helt sikkert også være et vægur, som passer til dit hjem. Kigger du på trenden inden for vægure, så kan du evt. overveje at investere i et vægur med selvklæbende tal, som er et stort hit i øjeblikket. Et vægur hjemme i stort set alle rum, hvor bl.a. køkkenet, stuen og soveværelset vil være særligt oplagte rum. 

Vaeg-ur-housedoctor

Gør dine vægge specielle med tapet og wallstickers 

Går du op i at skabe en helt unik og særpræget stil, så kan du overveje at eksperimentere med tapet og wallstickers. I dag kan du købe stort set alt inden for tapet og wallstickers, som er nemt at påføre på væggene. Hvis du er træt af dine kedelige vægge, så vil et pænt tapet eller en wallsticker kunne gøre underværker. Det er noget, du kan eksperimentere med i alle boligens rum.

Artiklen er udarbejdet af Martin Stendahl Dyrhøj, som til dagligt blogger om bl.a. Arne Jacobsen vægure på Designtop.dk

 

02. december, 2015

Nicolas Vahé chokolade spreads til desserten

Delikate spreads fra Nicolas Vahé til den søde desserttand.

Så har vi modtaget nye varer på shoppen, og denne gang bliver der ikke talt til det æstetiske, men i stedet den søde tand. Disse chokolade spreads fra Nicolas Vahé er absolut vidunderlige og kan med garanti være et stensikker supplement til desserten hjemme hos Jer.

Nicolas Vahé har formået det igen, og med 4 forskellige varianter er der lidt til enhver smag. På Designkataloget har vi hele udvalget, som er følgende;

Nicolas Vahé anbefaler alle ovenstående spreads til is eller dessertpandekager. Ydermere er de også helt fantastiske til morgenmaden, eller til én brunch buffet.

Hver spread har sin helt egen vidunderlige smag, hvilket gør det ekstremt svært at udvælge sin favorit. Selvfølgelig har de fleste én præference for enten hvid, lys eller mørk chokolade, men Du bør bestemt teste alle varianter, før du med sikkerhed kan pege din ynglings variant ud.

Nedenstående vises de 4 spread som billeder – OG ja, man bliver faktisk helt lækkersulten. :) 

 Nicolas Vahe Spread | Hvid chokolade & NougatNicolas Vahe Spread | Mørk chokolade & AppelsinNicolas Vahe Spread | Mørk chokolade & HasselnødderNicolas Vahe Spread | Lys chokolade & Hasselnødder

Ud over produkterne selvfølgelig er en lækker ting at have stående i sit køkkenskab, så oplever man især et salgsboom af netop disse spreads hen over julen. December måned er typisk den måned, hvor vi skal forkæle os selv lidt mere, end vi måske er vant til – faktisk viser statstikker også, at danskerne generelt giver sig selv lov til at nyde og forkæle sig selv mere end normalt hen over julen. Og når vi netop taler forkælelse, så kommer Nicolas Vahé og hans lækre chokolade spreads i den grad ind i billedet.

Prøv disse kvalitets spreads hen over julen hjemme hos Jer, og oplev en stigende interesse for disse produkter.

Forkæl dig selv, dine venner eller familie og server Nicolas Vahé chokolade spreads til desserten. God fornøjelse.

Hvis du ikke kan få nok af Nicolas Vahé, så læs vores lækre mad opskrifter, som netop er udarbejdet af Nicolas selv. Bliv inspireret af lækre madopskrifter fra Nicolas Vahé her. 

24. november, 2015

Lad den gamle Madam Blå pifte Nicolas Vahé op

Nyt gæsteindlæg fra blogger Liv Christensen. Denne gang fortæller hun lidt om hvordan en retro brugskunst kan matche det nye og moderne. Ydermere passer det også godt til årstiden, altså december måned, da lige netop denne form for indretnings stil er med til at symbolisere hygge i hjemmet. Læs med og bliv inspireret

Gæsteindlæg på Designkataloget 

Jeg husker tydeligt sidste december. Nu tror du sikkert, at jeg vil begynde en smuk og romantisk fortælling om en hyggelig, snehvid julemåned fyldt med glimtende rensdyr og varme appelsin-nelliker-kanel-duftende-papirklippende stuer, der alt sammen bare lyder en smule mere smukt og julet, hvis du så sætter "Last Christmas" på, mens jeg fortæller den. Hvis jeg fortalte den.

Jo, sidste december er da en fortælling om en jul med julemusik, julebag og helt perfekte slidte julefilm. Altså fra d. 22. december, da jeg endelig, ENDELIG, kunne aflevere fire eksemplarer af et værk, der var blevet slidt, grædt og svedt over hele december måned. Et værk, jeg lagde så meget energi i, at det føles helt til grin nu her, et år efter. Ja, jeg taler om det kære SRP - gymnasiets, vel, største og vigtigste projekt. Og jeg siger jer, den dag jeg afleverede det, har jeg aldrig følt mig mere fri. Jeg kunne mærke, hvordan min sjæl nærmest rev dørene op til verden igen, og min indre julenisse kunne atter suge til sig af det, der var tilbage af december. Skulle du kunne identificere dig med ovenstående, skal du vide, uanset hvor forfærdeligt, trist og sørgeligt det end må komme til at føles, så bliver det jul alligevel. 

Hvordan pifter man hjemmet op i december måned? 

Nicolas Vahé krydderier og salte

Endnu engang nærmer december sig med hastige skridt, og dette år kan jeg lade julen varme mit hjerte så tidligt som muligt.

Jeg nyder allerede synet af enhver glitrende julekugle og lyden af enhver tone i de klokkesyngende og gyngende julemelodier. Åh, JUL. Du kan bare noget helt særligt,

Jul er også en god undskyldning for at gøre noget ekstra ud af hjemmet. Der er ingen grænser for pynt, nibs-ting, lys og varme farver - du kan bare slå dig løs! Det må være nøglen til julens design, og jeg må sige, at jeg har en del kreative jule-ideer i tankerne, som jeg helt sikkert vil dele.

Trods min lidt ambivalente erindring af sidste års jul, kunne jeg ikke lade være med at finde min opgave frem igen. Den omhandler i den grad design, ud fra et matematisk og historisk perspektiv. Jeg tog afsæt i renæssancedesign for at kunne opfylde historiedelens krav, hvor jeg så gik i dybden med gængse, konkrete træk i designet, som jeg undersøgte, forklarede og beregnede på rent matematisk. Inden jeg bliver alt for begejstret, med farligt stor chance for at komme til at kede dig, vil jeg blot tilslutte, at jeg fandt nogle ret fede paralleller at trække til nutidens design, der gjorde det til et meget spændende projekt. Med reformationen i renæssancen blev det danske design for første gang rigtigt defineret og uden periodens samfundsmæssige, kulturelle og religiøse hændelser havde vi nok aldrig skabt og sværmet om design som musselmalet porcelæn, Kähler-vaser, Ph-lamper eller Myren og Ægget den dag i dag. Og det er netop også fra dette projekt, at jeg henter inspirationen til dette indlæg.

For én ting er udviklingen fra det gamle til det nye, en anden er at gribe tilbage til det gamle og bruge det i en ny, moderne kontekst. Jeg synes, at det er noget af det fedeste, når man formår at give et gammelt, lidt slidt design, med en historie bag sig, et helt nyt og anderledes liv. Eller skulle jeg sige, at et nyt, minimalistisk, lidt for pænt design, får en helt anden, unik sjæl ved at bruge et gammelt design?

Den tanke legede jeg lidt med i vores køkken, og med farmors gamle Madam Blå, synes jeg faktisk, at det relativt nye køkken med Nicolas Vahé saltene, fik en dejlig, personlig sjæl, der lige matcher min!

 Madam Blå med Nicolas Vahé

Måske det kan inspirere dig til at finde det gamle mormor-stel frem fra skabet, eller den slidte, brune stol, som pludseligt tager sig helt anderledes ud med et par glimtende puder og en Kähler vase ved siden. Du vil opleve, at det slet ikke er Kähler vasen, der er i fokus!

Så snup en pebernød, varm op til julen  - og lad den gamle Madam Blå pifte Nicolas Vahé lidt op!

 Nicolas Vahé i det moderne hjem

 Madam Blå Designkataloget

Instagram #livsliv #designloving #DIY #designkataloget #MadamBlå #NicolasVahé #Christmas

Tak fordi du læste med - Vi håber at du syes dette gæsteindlæg var inspirerende og brugbart. Du kan altid følge designkataloget her på bloggen, hvor vi ofte kommer med tips og råd til boligindretningen. Derudover er vi selvfølgelig også aktive på de sociale medier, som Facebook eller Instagram. 

Rigtig god dag | Designkataloget

Læs også dette gæsteindlæg fra Liv "Omfavn efterårshyggen". 

02. november, 2015

Omfavn efterårshyggen og bring den ind i hjemmet!

Hvordan forbereder du dig på efteråret/ vinteren?

Læs dette inspirerende og velskrevne indlæg fra Designkataoget's gæste blogger Liv, som her giver hendes version på hvad 'hygge' er, samt et par inspirerende billeder og brugbare tips. Læs med. 

Gæsteindlæg Designkataloget

Vi må sande det. Vinden er begyndt at bide os i de blege kinder, så vi må begynde at hive halstørklæder, huer og handsker frem fra skabet. Aftenmørket lægger sig som en tyk og tæt dyne, førend dagens lys rigtigt når at bryde frem. Dagene synes kortere, eller gør de? Den tanke slog mig forleden aften, da jeg var på min vej hjem. Jeg glædedes sådan ved synet af de utallige lys i vinduerne og brændende halloween-græskar i dørene, der brød dette mørke og rykkede dagen ind i hjerterne, ind i stuerne til familierne. En evne, som kun efteråret og vinteren har, om vi kan lide det eller ej. Uanset hvad,  vi sande det. Det er efterår.

For mig, åbner en sådan tanke op for et væld af varme refleksioner tilbage til barndommen, der oser af, intet mindre end, HYGGE. Det inspirerer mig og giver mig en lyst til at genskabe den lune stue med latter, smil og levende lys i et rum, der dufter af mors hjemmebag blandet med most, orange græskarmasse fra de skræmmende, skæve græskarhoveder. Det er efterårshygge for mig. Hvis du har det bare lidt ligesom mig, så er jeg sikker på, at du føler en lige så stor lyst til at omfavne den og atter bringe den, glæden og latteren med hjem.

Måske ved du bare ikke lige, hvor eller hvordan du skal starte, men med en smule inspiration, så går det let som en leg, og det er jo netop i selve processen med at skabe og designe, at selve hyggen opstår!

For mig handler det om at søge tilbage til dét, jeg er vokset op med, dét der er meget større end os, men som alligevel giver os så meget - naturen. Så jeg tog en tur tilbage til barndommens gade og bevægede mig ud for at finde inspirationen, udvendigt såvel som indvendigt. Her er jeg tættere på mig selv, min krop kobles til mit hoved, og jeg føres sammen med mine drømme, og det starter et hav af ideer - jeg inspireres, Jeg er sikker på, at jeg må stråle af passion, energi og glæde, for det føles som om, at min krop virkelig er ved at sprænges. Kan du genkende det? Bedst af alt, kan jeg også tage mine ideer med hjem, og med en mor med et dejligt æbletræ samt et prægtigt kastanjetræ og en farmor med en smuk have, så havde jeg de bedste muligheder for at omfavne efterårshyggen og tage den med hjem under armen.

 House Doctor opbevaringskasser - Designkataloget

Flotte opbevaringskasser fra Designkataloget. Læs mere om disse opbevaringskasser fra House Doctor. 

House Doctor Til Hjemmet - Designkataloget

Jeg supplerede morgenfruer, hyben, efterårsæbler, kastanjer, brune blade og grene med et par lækre, praktiske trækasser, et bord, en bakke og en varm halloween-suppe, og BUM så var der efterårshygge i mit hjem!

 Efterårshygge i Hjemmet - Designkataloget

 DIY projekter til Hjemmet - Designkataloget

Måske du kan lade dig inspirere af denne nemme, billige og simple måde at skabe små fine elementer i hjemmet, der oser af efterårshygge - selv på en travl og sen efterårsaften.

 Kreative DIY projekter - Designkataloget

 DIY efterårshygge - Designkataloget

 

Nu er det din tur til at omfavne efterårshyggen!

Instagram #livsliv #designloving #DIY #designkataloget

 

Tak fordi du læste med. Vi håber at indlægget var inspirerende og brugbart. Læs blandt andet også dette indlæg, som giver dig 8 råd til hvordan lejligheden kan blive hyggelig. 

01. november, 2015

Disse 8 råd vil gøre din lejlighed hyggelig igen!

Lejligheder er svære at indrette og det kræver mange små fifs og ændringer til at få det bedste ud af en lejlighed i modsætning til et almindeligt familiehus, der kan kompensere med mere plads i rummene. Det kræver derfor det lille bitte ekstra at indrette den hyggeligt. Vi vil i dette lille indslag fokusere på hvordan du kan få din lejlighed til at virke både funktionel og hyggelig på samme tid.

Der er en del elementer vi kan ændre for at få lejlighedens rum til at harmonere med hinanden, såsom møblementet, accesoires, farver og ikke mindst materialerne.

Hygge

#1 Farven

Vælg en farve som du virkelig elsker. I dette indslag er vi kommet nærmere ind på hvordan du bedst finder DIN farve, hvilken farve der passer bedst til de forskellige smag og hvad der kendetegner de forskellige farver.TIP: Hvis du implementerer farverne på den rigtige måde, kan endda kraftigere farver som grøn, orange eller gul virke som neutrale farver og skabe en hyggelig stemning

#2 Malerier

Store malerier virker elegant på en unik måde. Vælg derfor dine malerier eller kunstobjekter meget omhyggelig. Læs derfor dette indslag hvis du vil vide mere om hvordan du vælger de rette kunstobjekter og hvilke egenskaber de forskellige typer kunst har. TIP: Den sikre vinder er kunst med neutrale farver. Hovedreglen er dog, at kunst – så som malerier med mindre fremstående farver skaber ro, og kunst med skrigende og mere aggressive toner skaber en mere dynamisk stemning.#3 Møblerne

Vær omhyggelig med at vælge de rigtige møbler til dine rum. Hvis du har malerier hængende, eller har en dominant farve i rummet – så vælg møbler, der ikke vækker opmærksomheden for ikke at skabe for mange fokuspunkter i rummet.

#4 Placering af objekter

Skab en fastlagt plads de forskellige objekter i lejligheden. Hvis ikke du kan finde plads til f.eks strygejernet, så overvej om du ikke kan dække det med et smukt tæppe og lad det stå ude i rummet.

#5 Lyset

Lyset spiller en vigtig rolle i små lejligheder. For lidt lys kan hurtig få rummene til at se mindre ud end de er og omvendt. TIP: Vi anbefaler lamper der hænger fra loftet i absolut ALLE rum, da de har det mest naturlige lys og dermed skaber tryghed. 

#6 Fokus

Stuen er tit fokuspunktet i lejligheden. Det er her vi allermest befinder os, og derfor burde den indrettes således at funktionalitet og design er i perfekt balance. Vi anbefaler stole, der nemt kan omplaceres og et bord, der kan trækkes ud i stedet for et stort bord der fylder meget. Vær meget omhyggelig med at planlægge stuen, fordi den både skal være et sted til afslapning – et sted hvor gæster kan samles, og til tider også et sted til at arbejde.

#7 Altanen

Lejligheder er ofte begrænset til en altan i stedet for en have. Hvis den hyggelige stemning også skal indtage altanen så prøv at komplementere havemøblerne med et par potteplanter og nu hvor vinteren nærmer sig må lanterner som disse Retro lanterner ikke mangle. TIP: Det fyldestgørende look opnås ved at placere den største plante i midten af mindre planter hvorved der formes en kreds om den største plante.  

#8 Møblementet på altanen

Når det gælder valget af Møbler til altanen, så sigt efter møbler, der har en smuk form – og som ikke bare er funktionelle. Da stole så som bordet på altanen ikke så tit er i brug som møblementet indenfor, skal der især lægges vægt på æstetikken.

29. oktober, 2015

Hvordan får man et lille rum til at se større ud?

I et lille rum, er det, det hele som tæller. Det er det vigtigste budskab bag denne artikel, som vil forklare dig hvordan man får et lille rum til at se større ud, blot ved at anvende et par smarte tricks. Små rum kan føle indelukkede og ubehagelige. Heldigvis kan vi udnytte visse designkoncepter til at narre øjet og få rummet til at synes meget større og rummelig end det er i virkeligheden. Farve teknikker, placering af møbler og smarte belysnings ideer er blot nogle af de emner, vi vil dække i dette indlæg. Disse idéer vil forhåbentlig bringe inspiration og hjælpe med dine fremtidige projekter, såsom indretning eller endda ejendom salg.

Lyst rum
#1. Brug lyse farver og behagelige kontraster

For et stykke tid siden skrev vi et indlæg om hvordan "Farver har indflydelse på vores humør". I dag vil du lære at bruge farver på en anden måde, nemlig for at få et rum til at se større ud. Creme farver og iskolde blå farver, er blot nogle få af de bedste farvekombinationer, der kan konvertere et lille rum til en tilsyneladende større opholdsstue. Det handler om optisk illusion. Det er et almindeligt kendt faktum, at lyse farver får et rum til at se større og lysere ud. Lys og farvestrålende vægge er mere reflekterende får rummet til at føles mere åbent samt luftigt, hvilket hjælper med at maksimere effekten skabt af naturligt lys. Mørke farver på den anden side absorberer lys, hvilket gør at rummet ser mindre ud. For en optimal effekt, skal du vælge bløde toner af blå og grønne, og altid huske på, at lysere værelser ser større og mere indbydende ud. Hvis du maler dine lister lysere, så vil føles længere tilbage, hvilket gør at din stue f.eks. vil se større ud.

#2. Belysning er et centralt element i at åbne et rum op.

Naturligt lys vil få rummet til at åbne sig mere op, og lyset vil flyde frit i rummet, og du vil nok blive overrasket over hvor effektivt det er til at få rummet til at virke større. Hvis du ikke har en masse naturligt lys, kan du tilføje nogle kreative lyseffekter. Du vil blive overrasket over, hvordan denne lille tilføjelse kan gøre en stor forskel. Hvis du har adgang til naturligt lys, så udnyt det fuldt ud, og brug af den, og bring den ind i dit hjem med hjælp fra store vinduer. Dette vil straks forbinde rummet med den store verden udenfor, og ikke længere begrænse din plads. Det er en fantastisk idé at have en lys vindueskarm samt gardiner, da mørke gardiner eller vindueskarme begrænser mængden af lys der slipper ind i rummet. 


# 3. Nedbring mængden af rod - ryd op efter dig.

Hold dit værelse rent og nydeligt. Der findes ikke mange ting som kan ødelægge effekten af et hvert rum end rod. Hvis rummet er ryddet op, så vil det føles mere velorganiseret, og ofte føles større, da der ikke ligger en masse og roder, som både æder lyset i rummet, men også øjets syn. Så kort sagt, et rodet værelse er et mindre rum, eller det føles i hvert fald sådan. 

Vi er alle vilde med billeder på væggene, og der findes også en masse flotte grafiske plakater, og det er helt afgjort flot, hvis man kan begrænse det lidt. For mange vil virke overvældende og få rummet til at synes mindre. Og store billeder frem for en masse små er helt klart at foretrække, selvom billedvægge med MANGE billeder er meget populært. 
Alle rum har et fokuspunkt som tiltrækker dit øje ubevidst. I spisestuen, vil fokuspunktet sandsynligvis være bordet. I soveværelset, vil det sandsynligvis være sengen.
Arranger møblerne, eller hvad fokuspunktet i dit rum er, sådan at fokus henledes på det pågældende område, hvis man samler det på fokuspunktet, og holder resten af rummet frit, så føles rummet også større. Hold gulvet så klar som muligt. Dette er en af ​​de vigtigste måder at bevare en følelse af rummelighed. 

En grafisk plakat i lyse farver kan være perfekt, og der vil "lightbulb" plakaten være et godt valg. 

#4. Godt placerede spejle kan gøre underværker. 

Det kan være du kender spejleffekten, og det kan være du aldrig har hørt om den. Spejleffekten er en af de mest brugte metoder til at få et rum til at virke større end det i virkeligheden er, det giver en hel anden dybde i rummet, og man duplikere områder af rummet med hjælp fra spejlene. Hvis du har det stående på modsat side af vinduet, så reflektere det utrolig meget lys rundt i rummet, og jo flere spejle du har, jo større synes effekten at være. Dertil kan du måske regne ud at et glasbord i stuen er perfekt til samme formål, hvis din stue er lille, og du synes at pladsen er trang. 
Spejlede skabslåger vil også give en effekt af mindre trang og støj i rummet, og virke afslappende. 

 

1 2 3 5 Næste »